Testfamiliens test af bambus undertøj

Det er vigtigt med komfort, når det drejer sig om undertøj, specielt underbukser og trusser. Der er ikke noget værre end at have et svedigt og ukomfortabelt stykke undertøj indenunder hverdagstøjet, når vi arbejder, dyrker sport eller udfører nogle af de mange andre aktiviteter i løbet af dagen.

Det er nemt at sige, at vores bambus undertøj er blødt, komfortabelt og at det sidder godt og mindsker lugtgener, men for at styrke vores troværdighed, besluttede vi os for at lade vores produkter teste. 

28 danske testfamilier har gennem sommeren 2023, modtaget og testet vores lækre bambus undertøj til kvinder og til mænd.


@sofiethelleFoto: Instagram (@sofiethelle)

De har testet bambus boxershorts, trusser, undertrøjer og toppe og har kigget på og vurderet alt fra pasform, holdbarhed, nytteværdi til kvalitet og pris.

Nedenfor er den samlede vurdering fra testfamilierne.

Resultat af Testfamiliens test

Fordele ved at vælge bambus - mere om bambus

Vores undertøj er produceret af bambus og bliver mixet med en kombination af 30% bomuld og 5% elastan for at sikre styrke og elasticitet i tøjet.

Det er velkendt, at bambus fibre kan absorbere op til tre gange sin egen vægt i fugt, hvilket betyder, at når du sveder, vil bambus undertøj optage mere sved fra din hud og samtidig formå at trække sveden væk. Det skyldes i særdeleshed de større luftlommer mellem fibrene, hvilket tillader mere luft at passere gennem fibrene. Dermed reduceres varme og fugt fordi bambus i sin struktur har denne fordelagtige opbygning. Det hjælper med at opretholde en tør følelse på dit undertøj hele dagen.

Mindre varme og fugt gør et par trusser eller underbukser af bambus mindre modtagelige for bakterievækst. De antibakterielle egenskaber hjælper med at reducere uønsket lugt og derfor er undertøj af bambus praktisk og så er det så blødt undertøj. Her kan du læse mere om bambus.

@mievalsgaardFoto: Instagram (@mievalsgaard)

Test på egenskaber!
Hvad synes danskerne om bambus undertøj - bambus underbukser og boxershorts?

Om det er på ferie med 30+ grader, en SUP-tur på vandet, en vandretur eller bare til helt almindelig hverdagsbrug er feedbacken fra testfamilierne meget enslydende - de er generelt enige om, at bambus holder og har gode egenskaber.

Især Pia blev overrasket "Jeg havde aldrig før haft undertøj, der har været fremstillet af bambus, og jeg må sige jeg virkelig er overrasket over tøjets blødhed og elasticitet – det nærmest smyger sig om kroppen, og det lækre bambusmateriale gør det virkelig blødt at have på" - Pia, Testfamilien 2023.

En speciel glæde for åndbarheden i underbukserne kombineret med et blødt og lækkert stof, har overraskede testerne positivt. "Smørblødt" er blevet brugt til at beskrive materialet og følelsen - og hvem kan ikke lide smør!?

Undertrøjen og toppen blev både brugt indenunder hverdagstøjet, men også enkeltstående, som top om dagen eller som nattrøje om natten. Her Mettes oplevelser og tanker. ”Jeg havde tænkt, at basistekstiler er jo bare… ja… basistekstiler. Men da jeg åbnede kassen og mærkede på varerne, kunne jeg mærke en kvalitet og en blødhed, som jeg ikke havde oplevet før.” – Mette, Testfamilien 2023.

Skal din bambus oplevelse også starter - så se her her?

@mette_keuterFoto: Instagram (@mette_keuter)

Bedste bambus test fra Testfamilien.
De er bedst i test og afprøvningssituationer

Vi har her samlet en række udtagelser fra Testfamiliens testere, som siger meget om, hvorfor du skal vælge bambus viskose:

En praktisk tilføjelse til arbejdsuniformen

Michael er særlig glad for undertrøjen, boksershorts og strømperne. Michael arbejder som paramediciner og er altid på job 24 timer, så tøjet har en stor betydning i forhold til bl.a. varmen. Dette sæt er blevet en del af hans ambulance uniform, da det er rart at have på, ingen generende sømme, sidder som det skal, er svedabsorberende og åndbart og ikke mindst antibakterielt. Så ingen dårlig luft i 24 timer.” - Heidi & Michael, Testfamilien 2023.

Bambus på den helt store vandretur

Hos Jan er boksershorts og sokkerne blevet en fast del af hans vandreudstyr. "Vi er netop hjemvendt fra en ferie med mange vandreture i 30 grader plus, så tøjets svedtransporterende evne har virkelig været på prøve. Efter en lang vandretur glemte Jan sandt at sige helt at tænke over sine tights før sengetid, hvor de stadig var meget behagelige at have på - så umiddelbart virker de åndbare og temperaturregulerende.” – Pia & Jan, Testfamilien 2023.

Temperaturregulerende effekt - behageligt i sommervarmen

Normalt har jeg det alt for varmt med trøje på om sommeren, men denne top er så temperaturregulerende, at den er behagelig at have på. En anden perfekt ting ved både toppen og undertrøjen, er at de er godt lange, hvilket er et plus, når man er en høj pige.” – Jane, Testfamilien 2023.

Nyttigt både som enkeltstående og under tøjet

"Toppene er sorte og kommer i en 3-pak til 179 kr. Jeg har nærmest haft dem på hver dag, siden vi fik dem! De er tætsiddende, lette og har en god længde. De er perfekte under en skjorte eller sweater som undertrøje, men også SÅ behagelige her om sommeren som en enkel og let sommertop til shorts/nederdel. Faktisk har jeg også brugt dem til træning en varm sommerdag... – en ny basis-favorit!" - Nanna og Phil, Testfamilien 2023.

Du kan på Testfamilien.dk læse hele bambustesten og testfamiliernes oplevelser med Basic Treasure.