Test af bambusstrømper


Hos Basic Treasure, er det vigtigt for os at tilbyde bambus produkter i god kvalitet og holdbarhed, som samtidig kan købes til fornuftige priser. Strømper skal give en behagelig følelse gennem hele dagen og holde fødderne friske selv i en indelukket sko. Ved at have strømper med bambus fibre, opnås dette med et tilfredsstillende resultat hele dagen lang. Den nylige test foretaget af Testfamiliens testhold, bekræfter os i, at bambusviskose er et materiale, som gør en forskel.

Vores bambusstrømper komme i forskellige varianter - den klassiske lange strømpe med elastisk kant, rullekant og den praktiske korte strømpe - footien, der passer perfekt på foden. Det er bløde og behagelige strømper, som vi, som fagfolk, klart kan anbefale, men hvad siger andre?

For at undersøge dette, besluttede vi os for at sende vores bambusprodukter ud til test blandt 28 meget forskellige danske familier, som alle er en del af Testfamilien.dk. De har erfaring med at afprøve produkter og har nogle kriterier, som de arbejder ud fra - kvalitet, nytteværdi, holdbarhed og pris. Deres test taler sit tydlige sprog, hvilket nedenstående visualisering viser, men læs mere og forstå, hvorfor de har givet så gode anmeldelser.


Test af bambus-strømper

Bambus strømper i den danske dagligdag

De 28 testfamilier fik til opgave, at bruge vores strømper i dagligdagen gennem sommeren 2023. Vores bambus footie, damestrømpen med rullekant samt de klassiske herrestrømper i bambus blev sendt ud og testet af både mænd og kvinder - i alle tilgængelige størrelser.

Produkterne kom på prøve i helt almindelige hverdagssituationer - fra arbejde til ferie. En af testerne, Jan havde sokkerne på, under hans 30+ graders vandretur, hvor han undgik sure tæer efter turen. Bambusstrømperne kom også på fødderne af den hårdarbejdende paramediciner Michael, som efterfølgende har gjort strømperne til en fast del af uniformen, pga. deres gode komfort. 

Inden vi kigger mere på testernes bedømmelser, så først lige lidt fakta omkring bambus viskose og hvorfor bambus overhovedet er et godt materiale at bruge i strømper.

Herrestrømper i bambus
Foto: Instagram (@live_life_sunny)

Bambus strømper holder dine fødder friske

Bambusfibre kan optage op til tre gange sin egen vægt i fugt, hvilket er en af fordelene ved brugen af bambusfibre i strømperne. Det betyder, at når du sveder, så er bambus strømperne i stand til at optage mere sved fra din hud og samtidig bedre til at trække sveden væk fra fødderne.

Bambus har nemlig større luftlommer, hvilket tillader mere luft at passere gennem bambusfibrene og dermed give strømperne temperaturregulerende egenskaber.

Samtidig reducerer denne egenskab fugt og hjælper med at opretholde en tør følelse hele dagen. Disse funktioner gør bambus strømpen antibakteriel og reducerer uønsket lugt. Her kan du læse mere om bambus.

Bambus damestrømper
Foto: Instagram (@sofiethelle)

Hvad synes de danske testfamilier om bambusstrømper? 

Efter den udførte test, står det nu klart! Bambusstrømper er et klart hit blandt Testfamilien. Samlet har testfamilierne rangeret Basic Treasures bambusprodukter ud fra følgende kriterier: nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet.

De har testet bambus sokker, mærket de gode fordele ved bambusstrømper og haft dem i vaskemaskinen flere gange. De har haft forskellige størrelser og typer at vælge imellem, så de har kunne finde en god pasform og strømpetype alt efter situation og forhold.

Skal din bambus oplevelse starte her?

Herrestrømper i bambus
Foto: Instagram (@mette_keuter)

Endelig et par strømper, der ikke kan ses
i skoen og bare sidder fast

En speciel begejstring var der for silikonen i hælen på footien, som vores tester Mette beskriver: ”ENDELIG har det nu lykkes mig at finde en footie, hvor man ikke kan se sokken, og at man rent faktisk også føler, at den ikke glider ned når man tager et skridt. Den er virkelig behagelig og ”sikker” at have på.” – Mette, Testfamilien 2023.

Blødere og mere åndbare end almindelige bomuldsstrømper

"Jeg kan med det samme sætte hak ved blødt! Det er, som mange ville sige: SMØRblødt. Det føles let og lækkert." - Nanna, Testfamilien 2023 

Disse footies er bare gode og super behagelige at have på. De er bløde og uden nogen former for generende sømme og tråde. De er åndbare, og materialet har den egenskab, at man ikke får sure tærer, pga. fiberstrukturen som forhindrer bakterie og dårlig lugt. De har en silikone kant i hælen, som holder dem fint på plads og ikke kravler ned i skoene.” - Heidi & Michael, Testfamilien 2023.

Ingen sved og fugt - hjælper med at holde fødderne tørre

Strømperne er klart der, hvor vi har kunnet mærke den største forskel ift. hvad vi tidligere har brugt. Fødderne føles tørre hele dagen, og selvom vi har gået rundt i sommervejr en hel dag i lukkede sko, har der faktisk ikke været nogen gener i form af dårlig lugt.” – Kristina & Max, Testfamilien 2023.

Komfort og gode egenskaber i test

Jeg er også blevet virkelig stor fan af de lækre footies. Jeg bruger ofte sneakers på job, og sokkerne bliver siddende på foden HELE dagen og laver ikke ”ål” i skoen. Og så er jeg vild med at sokken slet ikke kan ses, når skoen er på.” – Pia & Jan, Testfamilien 2023.

Både min mand og jeg har fundet os en ny favorit, når det kommer til strømper – footies! De er intet mindre end geniale. Det geniale skyldes det lille stykke silikone lige dér ved hælen, hvor den slags strømper plejer at forsvinde ned i skoen og irritere.” – Nanna og Phil, Testfamilien 2023.

Det glæder os, at feedbacken fra Testfamilien og de mange testere er så positive og det bekræfter os i, at bambus er et helt rigtigt materialevalg for mange danskere, som ønsker lidt mere komfort i deres basisvarekøb.

Se vores bambus strømper til kvinder og mænd samt vores andre produkter med bambus her.