Når du skal finde den perfekte top, så afhænger et godt fit af flere mål: dit brystmål, dit taljemål samt dit hoftemål. Kroppe er forskellige og heldigvis for det!

Men det gør det naturligvis svært at designe den perfekte top – nogle kvinder har en stor barm, men en lille talje, mens andre har bredde hofter og talje, men en lille barm. Når du skal finde en top, som passer godt til dig, skal du derfor følge vores toppe størrelsesguide.

Find den rigtige top med størrelsesguiden fra Basic Treasure

For at kunne finde den rigtige topstørrelse, skal du bruge et målebånd. Alternativt kan du bruge et stykke gavebånd eller snor, som du så efterfølgende skal afmåle, eksempelvis med en lineal eller tommestok. Vores toppe størrelsesguide er udarbejdet i centimeter, hvor hver størrelse spænder over flere centimeter. Et brystmål på 93 vil derfor betyde en størrelse L, mens det samme gør så gældende for et brystmål på 98.

STR. S M L XL
BRYST 81-86 87-92 93-98 99-104
TALJE 69-74 75-80 81-86 87-92
HOFTE 90-95 96-101 102-107 108-113

Sådan måler du din omkreds:

Brystmål
Hold målebåndet rundt om dit bryst på det bredeste sted og aflæs.
Skriv tallet ned.

Taljemål
Hold målebåndet rundt om din talje på det smalleste sted og aflæs.
Skriv tallet ned.

Hoftemål
Stil dig med fødderne samlet. Holde målebåndet rundt om dine hofte på det bredeste sted og aflæs.
Skriv tallet ned.

Du har nu tre tal at gå ud fra. Find ud af, hvor du er placeret i forhold til dit brystmål, taljemål samt hoftemål. Husk på, at det er helt normalt ikke at være inden for den samme størrelse hele vejen igennem skemaet. Er du eksempelvis størrelse L to steder og M et tredje, så anbefaler vi, at du vælger størrelse L.

Du har nu fundet topstørrelsen – men hvor lang er toppen?

Det kan du naturligvis også se i vores toppe størrelsesguide. Længden, fra skulder til toppens bund, er af stor betydning for mange kvinder. Det er nemlig rart at vide om toppen dækker, som man ønsker det. I skemaet finder du derfor også information omkring toppens længde. Nogen foretrækker at gå et nummer op i størrelse for at få lidt mere længde på toppen – det gælder typisk høje kvinder.

Hvis du vælger at måle dig selv for at se om toppen passe dig i længden, så mål dig med målebåndet fra toppen af din skulder og de centimeter ned som din størrelse er.

S M L XL
63 - 66 65 - 68 67 - 70 69 - 72